Uncategorized @ca

«Aprenentatge en entons reals: Jornada de convivència a l’IES Jordi de Sant Jordi» és un article publicat a la revista:  Quaderns d’Animació escrit per ">Lourdes Romero, ">Gema Frias i jo mateix.

Aprenentatge en entorns reals en marxa amb Lourdes, Gema i Marc (al fons)

Aprenentatge en entorns reals en marxa amb Lourdes, Gema i Marc (al fons)

RESUM:

La Jornada de Convivència és un projecte pioner a l’IES Jordi de Sant Jordi (València) ques ́ha organitzat entre l’alumnat del primer curs del Cicle Formatiu de grau superior Tècnic/a enAnimació Sociocultural i Turística (TASOCT) del torn del matí i l’Animador sociocultural delcentre. Comptant amb l’acompanyament de les professores de TASOCT dels mòduls de Metodologia de la Intervenció Social (MIS) i Dinamització Grupal (DIG).Aquesta experiència ha suposat una gran oportunitat d’aprenentatge. L’alumnatdinamitzador de cicles ha pogut fer una intervenció en un entorn real desmitificant la por al fracàs iexperimentant el canvi de mirada docent i propi, en equilibri entre l’autonomia i el suport. Mentres que l’alumnat jugador/a ha gaudit d’un matí lúdic coneixent a unes persones que son veïns i veïnesdel barri i de qui molt provablement seran companys/es en els propers cursos.

PARAULES CLAU:

Aprenentatge en entorns reals, convivència, oportunitat, desmitificar la por al fracàs i canvide mirada de les docents, projectes.

     

EL PROJECTE

El projecte concret és una jornada en la que l’alumnat de sisè de primària dels dos centres del barri Na Rovella del districte Quatre Carreres: CEIP Fonteta de Sant Lluís i CEIP Les Arts,convisquen amb l’alumnat de primer de secundària de l’IES Jordi de Sant Jordi, al que estan adscrits, compartint una activitat lúdica.La idea naix del professorat de primària per tal de crear un entorn en que gent de la mateixa edat del barri puga conèixer-se independentment del centre de primària o secundària en el que estiguen escolaritzats, amb la intenció de crear lligam entre ells i elles.Aquesta jornada s’emmarca dins del Pla de Transició de primària a secundària i complementa les altres accions que ja es fan: visites de l’alumnat de primària a l’institut, visita d’alumnat de secundària a les classes de sisè i Jornada de Benvinguda (on hi ha jocs i dinàmiques). Tot respon a l’objectiu de fer més amable el pas d’una etapa educativa a una altra, la qual cosa comporta almateix temps un canvi de centre (espais nous, edifici nou, professorat nou, alumnat nou, normes noves…).

Seguir llegint: Aprenentatge en entorns reals

La resta de l’article el podeu llegir ala revista: http://quadernsanimacio.net/index_htm_files/Entorns%20reals.pdf